středa 28. listopadu 2007

Joy Adamsonová


kdo z vás by jí neznal... Neznáte? Neznáte lvici Elsu? Neznáte Volání divočiny? Nevyrostli jste na Obklíčeni slony? Barbaři!
tato žena, která věnovala svůj život africe, africké přírodě a zvířatům, je shodou náhod z Čech! Tehdy se ještě nejmenovala Adamsonová, narodila se jako Joy Frederika Victoria Gessnerová v Opavě! Byla to původem německá rodina, která splodila tuto milovnici lvů a slonů. Narodila se v roce 1910 a po dvanácti letech se přesěhovala s matkou do Vídně. Tam si našla svého prvního manžela se kterým odcestovala ještě před válkou prvně do Afriky. tam poznala svého druhého muže, který ji naučil kreslit. Svého posledního muže potkala opět v africe a s ním založila farmu na které vychovala opuštěné lvíče - Elsu. K jejímu náhlému skonu přispěl mladý africký chlapec, který ji v jejích 70-ti letech zabil.
Není to parodie? Celý život prožila v Africe, kde našla své štěstí a lásku a nakonec tam v požehnaném věku náhle zemřela... Bylo jí sedmdesát a prožila krásný život, tak by to mělo být... (i kdýž to zní hloupě)

Žádné komentáře: